The #greenstory

Zelena priča je ekološki projekt Hidesign-a u kolaboraciji sa Joss Brooks. Josseva ljubav prema prirodi je bila konstantni izvor inspiracije Hidesignu zajedno sa njegovim uspješnim iskustvom u obnavljanju Adyar Creek u Chennai i preko 30 godina rada konzerviranja Pitchandikulam šuma u Auroville. Za ovaj projekat, mi radimo sa Jossom i njegovim timom da bi proširili šume u blizini našeg ateljea i za proizvodnju tradicionalnih ljekovitih biljaka.

Hidesign dijeli svoju ljubav prema prirodi sa Jossom i komunicira sa serijom tri priče – pošumljavanje, ljekovite biljke, i divljači. Naše nove papirne kese i tkanine komuniciraju sa njima i pisali smo dosta o ljepoti divljača u Hidesign Dnevniku 2016. Nešto od novca iz sredstava će se usmjeriti prema Jossu i njegovom timu kako bi im pomogao u očuvanju autohtonih šuma.

Koristimo samo biljne ekstrakte za štavljenje što je više moguće. Sva otpadna voda iz štavionice se filtrira korištenjem RO prije nego što se pusti. Sva otpadna voda u ateljeu prolazi kroz prirodni proces filtracije u vodenim tijelima koje smo izgradili kao dio uređenja i ponovo su u upotrebi. Sav otpadni materijal je odvojen i ponovo korišten ili je prodat za ponovno korištenje. Mi ne spaljujemo ništa. Za nas briga za ekologiju je tekuća potraga za boljim zdravijim načinima života i rada. Proizilazi iz vjerovanja u to i čini ga osnovnom vrjednošću.

Hidesign je osnovao svoj prvi prilagođeni atelje u Pondicherryu u Indiji 1990.godine. Ova važna prekretnica potvrđuje našu posvećenost inovacijama, tehničkoj izvrsnosti i razvoju lokalne zajednice. Prostori u kojima radimo predstavljaju vrijednosti našeg brenda – naš ateljee je izgrađen od cigle napravljene od lokalne zemlje i spaljeno u peći koje su napravljene u prostorijama, od strane Ray Meeker, poznatog stručnjaka za ekološku izgradnju niskih troškova.

Naš kamp je savršeno lociran usred zelenih livada, pataka, vodopada i drugih divljih drveća. Ručak u Hidesignu je prilično otvoren, ispod drveća, sjedeći na klupama i stolovima. Naš ateljee je odraz našeg brenda i inspiriše naš dizajn i način života.