Ikone

"Dobrim brendovima trebaju decenije za izgradnju, putovanje i priča svakog brenda je jedinstvena i dragocjena" Ovaj savjet je dao Yves Ccarccelle, nekadašnji Predsjednik Louis Vuitton, Dilip Kapuru, osnivaču Hidesign-a kad su se prvi put sreli u Pondicherry.

Inspirisani Yvesom, odlučili smo potvrditi naše nasljedstvo i dokumentirati našu priču putem „Icon Book“. Vezano u Hidesign prirodno štavljenoj koži od koze, „Icon Book“ se osvrće na bogatu historiju i buntovnički karakter našeg brenda i putovanje njegovog osnivača Dilip Kapur tokom godina.

U 2014.godini smo ponovo lansirali 11 naših najvoljenijih torbi, i nazvali smo ih „The Icons“. Ove torbe sa svojim kapricioznim dizajnovima su jedinstvene i pune karaktera, stajale su iza onoga što smo mi voljeli najviše - duh avanture, čisti dizajni i upotreba prirodnih materijala.

Posebnu izložbu naših torbi za muzeje, zabranjene reklame i arhivske slike od strane Dinh Thi Tien zajedno sa Icon Book, kurirao je Dilip Kapur i predstavio na ekranu u premijskim centrima u Delhiju, Mumbaiju i Bangaloru. Simbolično, ova izložba je počela kod Aurobindo Ashraman u Pondicherry-u gdje je i Hidesign počeo.